• Werken waaraan je wil
  • Wanneer je wil
  • Waar je wil
  • Met wie je wil

Rosanne Versteegen

Telefoon: 085-3002300
E-mail: rosanne@de-zorgcoach.nl

 

In het werken met jongeren vind ik het belangrijk open en toegankelijk te zijn. Niet de ander willen veranderen, maar te helpen navigeren door het leven.

Acht jaar geleden heb ik mij tijdens de opleiding Pedagogiek gespecialiseerd in het werken met jongeren met eetstoornissen, angst- en dwangstoornissen en lichamelijk onverklaarbare klachten. Vervolgens ben ik mijn werkervaringen gaan verbreden bij verschillende instellingen. Doordat ik erin geloof dat de kern van problematiek het beste naar voren komt in de leefwereld van de jongere, heb ik de stap gemaakt naar het ambulante werkveld. Vanaf januari 2018 zal ik mij hier verder in verdiepen middels de opleiding Systeem Therapeutisch Werker gaan volgen.

Tijdens de begeleidingen maak ik graag gebruik van methodieken uit ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Een nieuwe vorm van gedragstherapie die mensen leert het gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Oefenen en ervaren staat hierbij voorop en wordt ondersteund door handige metaforen. De praktische toepasbaarheid van deze methode maakt mij zeer enthousiast!