Corona

Informatie voor onze klanten en samenwerkingspartners

  • Werken waaraan je wil
  • Wanneer je wil
  • Waar je wil
  • Met wie je wil

Inleiding

In Nederland zijn de effecten van het Coronavirus op onze samenleving goed voelbaar. Iedereen heeft er in meer of mindere mate mee te maken. Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van iedereen maar speciaal voor veel van onze klanten.  Alles gaat nu anders dan je gewend bent. Mogelijk heb je vragen over hoe je de hulp kunt krijgen die je nodig hebt en die je in deze periode misschien zelfs extra hard nodig hebt. Het is dan goed om te weten dat onze coaches nog steeds voor je klaar staan. De Zorgcoach blijft de hulp bieden die zij altijd al heeft geboden maar met de nodige aanpassingen zoals die door de overheid worden voorgeschreven. Graag informeren wij je over hoe wij je van dienst kunnen zijn en hoe onze coaches geïnstrueerd worden om hun werk, op een voor iedereen veilige manier, te kunnen blijven doen.

“Nog nooit zo’n outreachend organistatie meegemaakt. Ze ondersteunen hun cliënten echt bij alles. Je merkt dat het werkt.”

Marga, Intern begeleider

“Ik durf weer naar buiten en met andere mensen te praten. Mijn wereld is zoveel groter geworden.”

Belgin, 16 jaar

“Door De Zorgcoach heb ik zoveel meer inzicht gekregen in hoe ik als ouder opvoed. Het gaat zoveel beter tussen mij en mijn dochter.”

Pascalle, 37 jaar

Aanmeldingen en bereikbaarheid

Als je nog geen klant bent van De Zorgcoach kan je je aanmelden via de aanmeldbutton op de website. Deze wordt in behandeling genomen als gebruikelijk. Een medewerker van ons Aanmeld- en Informatiepunt neemt binnen enkele dagen contact met je op om jouw hulpvraag te verhelderen en om te bespreken wat er nog meer nodig is om de hulp zo snel mogelijk in te kunnen zetten. Wij gaan vervolgens aan de slag voor het ​matchen met een coach die het beste bij jouw wensen past. Het coronavirus heeft geen invloed op onze wachtlijsten of bereikbaarheid. Onze coaches kunnen nog steeds bij onze klanten aan huis komen en mocht dit niet wenselijk zijn kunnen onze medewerkers hun werkzaamheden zonder problemen op afstand uitvoeren. Bijvoorbeeld door (beeld)bellen.

Algemene afspraken

Wij hebben met onze coaches afgesproken dat zij zich te allen tijde moeten houden aan de door de overheid opgelegde instructies en informeren hen ook voortdurend als hier ontwikkelingen in zijn. Zij moeten zich dus net als jij houden aan de afspraken:

  • Bij het naar buiten gaan of op bezoek komen houden zij zich aan de regel om een afstand van 1.50 meter te behouden;
  • Zij wassen vaak de handen en niezen of hoesten in de elleboog;
  • Zij schudden geen handen;
  • Bij Corona gerelateerde klachten vermijden zij sociale contacten en worden zij gevraagd zich te laten testen.

Afspraken omtrent coaching

Als je als klant een afspraak hebt met een coach kan deze afspraak, als jij dit wilt, in principe plaatsvinden zoals gebruikelijk (face-to-face) mits iedereen zich aan de regels houdt. Jij en je coach houden 1.50 meter afstand van elkaar. Je coach zal je geen hand geven en ook niet iets te eten of te drinken nuttigen. Heeft één van jullie beiden, of één van jullie gezinsleden, milde (verkoudheids-)klachten dan gaat de afspraak face-to-face niet door en zal deze via digitale weg plaats moeten vinden. Er zijn hiervoor meerdere mogelijkheden welke je coach met je zal bespreken.

Voel je je niet prettig bij een afspraak waarbij de coach bij je langskomt? Of behoor jij of één van je gezinsleden tot een risicogroep? Dan kan je coaching plaatsvinden via bijvoorbeeld videobellen. Je coach zal wekelijks contact met je hebben om af te stemmen hoe jij je coaching vorm wilt geven. Jij als klant bepaalt.

Extra ondersteuning voor wie dit nodig heeft

Het kan zijn dat je in deze moeilijke tijd meer ondersteuning nodig hebt dan gebruikelijk. Indien mogelijk wil De Zorgcoach je die extra steun graag geven. Neem contact op met je coach om te vragen wat er mogelijk is.

Hoe nu verder?

Wij als zorgaanbieder houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus continu in de gaten en zullen ons beleid aanpassen waar nodig. Hierbij blijven wij in contact met jou als klant maar ook met de gemeenten en met andere zorgaanbieders. Dit om de continuïteit in onze dienstverlening zo goed als mogelijk te waarborgen. 

Samen komen wij door deze moeilijke periode.

Jouw leven, dus jij bepaalt:

  Waaraan je wil werken

Jij bepaalt welke doelen je wil bereiken. Samen bespreken we hoe je jouw doelen kan behalen.

Wanneer je dat wil

Wij komen naar je toe op het moment dat jou uitkomt. Overdag, vroeg in de ochtend, ‘s avonds én in het weekend.

Waar je dat wil

Wij komen altijd naar jou toe, waar je ons nodig hebt. Thuis, op school, je werk of waar dan ook. Van intake tot afscheid.

Met Wie je dat wil

Hulp werkt alleen als er een klik is tussen jou en de coach. Samen met jou bekijken we welke coach het beste bij jou past.

“Zo fijn dat ik niet alles alleen hoef te regelen voor mijn kinderen. Ik voel me veel energieker.”

Maud, moeder

De begeleiding van De Zorgcoach was een stabiele factor tijdens de nazorg. De nazorg is essentieel in terugvalpreventie.

Wilma, GZ Psycholoog

Eten of niet eten was voor mij een obsessie. Nu kan ik weer genieten van eten!

Lineke, 17 jaar