Coronastress

Hoe ga je ermee om?

  • Werken waaraan je wil
  • Wanneer je wil
  • Waar je wil
  • Met wie je wil

Coronastress is heel normaal

Het zijn momenteel voor iedereen moeilijke tijden door het coronavirus. Aangezien we al lang zitten in een periode van onzekerheid en het hebben van geen uitzicht, kan er bij sommige mensen coronastress ontstaan. We zijn namelijk genoodzaakt om ons dagelijkse leven te veranderen. Ook onzekerheid speelt daarin een grote rol. Het is dus ook geheel normaal dat mensen in een situatie als deze meer stress, angst of somberheid ervaren.

Nu heeft natuurlijk de één meer last van coronastress dan de ander. Alleen als je daar wel last van hebt, hoe kun je dan omgaan met coronastress?
Dat leer je met hulp van een coronastresscoach of door gratis zelfhulp in te zetten.

Hoe ga je ermee om?

Er zijn verschillende manieren met betrekking tot omgaan met coronastress. Om te beginnen is het bijvoorbeeld belangrijk om in beweging te blijven. Bewegen is namelijk zowel mentaal als fysiek belangrijk voor je gezondheid. Stilzitten vertraagt namelijk de bloedsomloop. Ook planning en structuur is heel erg belangrijk. Daarnaast is positief blijven denken natuurlijk ook heel erg belangrijk.

Als dit jezelf niet lukt kun je ook een training omgaan met coronastress volgen. De huidige situatie is nieuw terrein voor iedereen en dat betekent dat veel mensen zoekende zijn in hoe ze het beste op de nieuwe situatie kunnen reageren. Ook jij kunt hier last van hebben. In de online training krijg je concrete tools die je helpen in het omgaan met de lastige gedachten en gevoelens waar je door de aanwezigheid van het coronavirus mee kunt worstelen. Ook kunnen de tools je helpen om klachten die je nog niet ervaart te voorkomen. Ze kunnen een bijdrage leveren om tot rust te komen en juist meer aandacht te schenken aan de dingen die belangrijk voor je zijn.

coronastress en hoe ermee om te gaan

Een coach bij coronastress

Praten is altijd fijn en goed. Het kan daarom voor jou wellicht ook goed werken om met een coach te praten over de coronastress die je ervaart. Stress komt natuurlijk ook voor bij mensen die werken in de zorg en zelf veel met Corona te maken hebben. Coronastress kan zowel impact hebben op werk en privé. Je kunt daarom ook een training mentale ondersteuning zorgprofessionals volgen die is ontwikkeld door professionals.

De training is bedoeld voor zorgprofessionals die in hun werk of privé te maken hebben (gehad) met het coronavirus. Het maakt niet uit wat voor zorgprofessional je bent. De thema’s in deze training kunnen aansluiten bij verschillende zorgprofessionals, of je werkzaam bent in een verpleeghuis, als mantelzorger, als verpleegkundige of arts.

Begeleiding / training

Coronastress? Samen sta je sterk

Samen sta je sterk en dat geldt ook voor wanneer je last hebt van coronastress. Met de juiste begeleiding kun jij je leven met of zonder Corona in de wereld leuker maken. Voor vragen over coronastress of over trainingen voor het omgaan met deze stress, kun je ook contact met ons opnemen.

“Bij De Zorgcoach kijken ze echt wat de klant al goed kan. En vanuit die kracht bereikt de klant zoveel meer.”

Eric, SPV-er

“Ik voel me voor het eerst echt begrepen. Ik ben mijn coach zo dankbaar”

Aaron, 18 jaar

“De Zorgcoach is een zeer professionele samenwerkingspartner met kennis van zaken”

Jeroen, GZ Psycholoog

De 3 beste gratis zelfhulp programma’s bij Coronastress