Online trainingen en hulpprogramma’s

Van omgaan met emoties
tot communicatie

  • Werken waaraan je wil
  • Wanneer je wil
  • Waar je wil
  • Met wie je wil

Online trainingen en hulpprogramma’s

Met de online trainingen en hulpprogramma’s van de Zorgcoach kun jij geheel op je eigen tempo werken aan een persoonlijke groei. Iedereen worstelt wel eens met zichzelf en met het leven. Dat is normaal. Echter kun jij je hier wel tegen wapenen, zodat je sterker, vitaler en tevens blijer het leven tegemoet gaat. Wil jij jezelf beter leren kennen, meer regie ervaren en meer leven volgens je eigen waarden? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Hieronder hebben we de top 10 programma’s die je gratis via de Zorgcoach kunt volgen op een rijtje gezet. Ontdek hieronder of er een passende online training voor je tussen zit.

Top 13 programma’s

1: Het beste omgaan met emoties

Iedereen heeft de hele dag door verschillende emoties. Dat kunnen fijne emoties zijn, maar ook vervelende emoties. Als je bepaalde emoties onder controle hebt dat is dat heel waardevol. Van emotieproblemen spreek je wanneer jij last ervaart van de emoties die je voelt of van de manier waarop jij ze uit. Met de omgaan met emoties training leer je precies wat emoties zijn en hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

omgaan met emoties

2: Lekker slapen

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk. Het verbeteren van je slaap heeft een positieve invloed op heel veel dingen in je leven. Zo zit je lekkerder in je vel, heb je meer energie en kun je je beter concentreren. Is goed slapen voor jou niet zo vanzelfsprekend? Kun je bijvoorbeeld moeilijk inslapen, doorslapen of heb je moeite met wakker worden? In de training lekker slapen ga je hiermee aan de slag, zodat je straks weer heerlijk kunt slapen.

lekker slapen

3: Mindfulness

Mindfulness betekent aandacht training, ook wel verwoord als ‘in het hier-en-nu leven’. Daarnaast heeft mindfulness betrekking op het accepteren van dat wat er is en het opmerkzaam zijn zonder te oordelen. Mindfulness is voor iedereen geschikt. De training is ook beschikbaar in het Engels, Pools en Turks en in een speciale jongerenversie. Je leert in de mindfulness training onder andere over het tegengaan van de automatische piloot, meer aandacht krijgen voor jezelf en nog veel meer.

mindfulness

4: Communiceren

Heb jij weleens moeite met communicatie? Ben je je bewust van je eigen manier van communiceren en van die van de ander? In de online training over communiceren ga je aan de slag met communicatie. Je gaat dan bijvoorbeeld kijken naar de zender, de boodschap en de ontvanger en hoe die tot elkaar in verhouding staan. Ook ga je oefenen in de praktijk. Je leert bijvoorbeeld hoe je je grenzen aangeeft en nee kunt zeggen.

communiceren

5: Activatie

In de training activatie ga je aan de slag met het aanbrengen van structuur in de dag om klachten te verminderen. De training begint met het kijken naar wat leuke activiteiten zijn om te gaan doen. Vervolgens leer je om een realistische planning te maken die vervolgens ook wordt uitgevoerd en per week steeds wordt aangepast. Gedurende de training houd je vier weken een planning en activiteitendagboek bij. Je registreert in het dagboek onder andere hoeveel plezier jij per activiteit ervaarde, hoe de stemming was en hoe bekwaam je, je voelde.

activatie

6: Piekeren

Piekeren is een gemoedstoestand waarbij langdurig in een pessimistisch denkpatroon vastzit. Je kunt piekeren over verschillende dingen. Denk aan iets dat in het verleden is gebeurd of persoonlijke zorgen, zoals financiën en gezondheid. Er kunnen verschillende rede zijn waarom je aan het piekeren bent. In de training piekeren ga je uitzoeken waarom je zoveel piekert. Je krijgt verschillende handvatten aangereikt om je piekergedachtes voor te zijn of te stoppen. Daarnaast ga je aan de slag met het leren ontspannen van je spieren doormiddel van ontspanningsoefeningen.

piekeren

7: Somberheid

Somberheid herken je aan een somber, verdrietig of moedeloos gevoel, het verlies van plezier in activiteiten, verminderde concentratie, verlies van energie, moeite met slapen en lusteloosheid. Wanneer jouw somberheid erg lang aanhoudt of een groot effect op jouw (dagelijkse) leven heeft, waardoor je bijvoorbeeld niet meer goed kunt functioneren op je werk, thuis of bij vrienden, is het verstandig om actief met jouw somberheidsklachten aan de slag te gaan. In deze somberheid training leer je hoe somberheid wordt veroorzaakt. Ook ga je leren een goede planning te maken voor structuur.

somberheid

8: Oplossingsgericht opvoeden

Oplossingsgericht opvoeden geeft een andere kijk op opvoeden. Deze oplossingsgericht opvoeden training is bedoeld voor ouders van kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die zich zorgen maken over of veel ruzie hebben met hun kind. De training bevat veel opdrachten die de ouders met het gehele gezin of het kind in kwestie kunnen doen. Veelal gebeurt dit op een positieve en speelse manier, waardoor het leuk is om te doen in plaats van een heftig therapeutisch proces. De training is opgebouwd uit 5 ‘levels’. Zo sta je stil bij de leuke dingen van het gezin.

planning-en-structuur

9: Omgaan met Coronastress

Herken je tijdens de Corona pandemie gevoelens van stress, angst en onveiligheid? Mensen vragen zich af hoe lang dit nog gaat duren. Ze maken zich zorgen om de gezondheid van zichzelf of van een naaste. Tevens ook over de toekomst met betrekking tot werk en vakanties. Daar komt Coronastress bij kijken. Je wilt daar natuurlijk graag van af. Met de training omgaan met Coronastress krijg je concrete tools die je helpen in het omgaan met de lastige gedachten en gevoelens waar je door de aanwezigheid van het coronavirus mee kunt worstelen.

coronastress

10: Naar de middelbare school – jongeren

Voor het eerst naar de middelbare school gaan is voor veel jongeren een grote stap. Vaak is het een gebrek aan kennis waardoor er veel onverwachte momenten kunnen ontstaan. Het doel van deze training is het vergroten van de kennis over de middelbare school. De training bestaat uit vier verschillende sessies. Hierbij komen alle belangrijke en nieuwe aspecten aan bod. Denk aan algemene informatie, zoals het rooster, aanwezigheid, vakken, toetsen en reizen. Ook komt het organiseren van zijn agenda, huiswerk, leren en het klaarmaken voor een nieuwe schooldag naar voren. De training naar de middelbare school gaan voor jongeren is de basis voor een fijne schooltijd tijdens de puberteit.

naar de middelbare school

11: Druk en afgeleid

Vaak last van een onrustig lichaam, een vol hoofd en merk je dat je snel afgeleid bent? De training druk en afgeleid helpt je om meer structuur toe te brengen in je dagelijkse leven. De training druk en afgeleid bestaat uit vier onderdelen. In het eerste onderdeel wordt uitgelegd wat druk en afgeleid gedrag is en besteden we aandacht aan jouw sterke kanten. Vervolgens staan we stil bij emoties: hoe je omgaat met vervelende emoties en daarnaast wordt de emotiethermometer toegelicht. Vervolgens krijg je handvatten voor het structureren en plannen in het dagelijks leven. Aan het einde van de training kun je een screeningslijst invullen, waarmee je inzicht krijgt in jouw eventuele kans op AD(H)D.

12: Eerste stap naar herstel

In de training eerste stap naar herstel ga je een start maken met jouw herstel. Je kunt de eerste stappen gaan zetten naar bijvoorbeeld minder piekeren en meer ontspanning. Bij de training eerste stap naar herstel leer je actief te ontspannen en beter te slapen. Tevens leer je ook minder te piekeren en te focussen op onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Binnen deze training gaan we uit van jouw eigen veerkracht en bestaat uit vijf onderdelen. Je kunt zelf een onderdeel kiezen, maar je kunt ook alles doorlopen. Ieder onderdeel begint met een uitleg, waarna je een eerste stap zet door middel van een opdracht.

13: Opkomen voor jezelf

Met de training opkomen voor jezelf leer je onder andere om meer zelfvertrouwen te krijgen. Onzekere gedachten krijgen op sommige momenten de overhand en houden ze ons tegen om te doen wat we diep van binnen willen doen. In dit programma staan we stil bij wie jij bent en wat jij wilt. Dit is belangrijk om te achterhalen, omdat je bewust moet worden van jouw grenzen en wensen. Over het algemeen weten we namelijk best hoe we ‘nee’ moeten zeggen en hoe we aan kunnen geven dat we iets niet prettig vinden. In de training opkomen voor jezelf gaan we daar nog dieper op in, maar ook hoe je grenzen stelt.

Meld je aan voor een training

Met deze top 13 online trainingen en hulpprogramma’s kun je leren om effectiever en sterker te gaan leven. Als je een vraag hebt over een van deze trainingen dan kun je gerust contact met ons opnemen en wij helpen je dan graag persoonlijk verder. Voor deze trainingen werken wij samen met de Gezondeboel. Zij bieden nog veel meer online trainingen en hulpprogramma’s. Klik hier voor een volledig overzicht.

Let op: Enkel de bovenstaande 10 trainingen kunnen via de Zorgcoach door middel van gratis zelfhulp worden gevolgd. Wil je professionele begeleiding? Kies dan voor de hulp van een coach.

“De Zorgcoach is een zeer professionele samenwerkingspartner met kennis van zaken”

Jeroen, GZ Psycholoog

“Ze kijken echt naar de match met de cliënt. Hierdoor slaat hun hulpverlening echt goed aan.”

Marjolijn, Gedragswetenschapper

“Nog nooit zo’n outreachend organistatie meegemaakt. Ze ondersteunen hun cliënten echt bij alles. Je merkt dat het werkt.”

Marga, Intern begeleider